Известие

Collapse
No announcement yet.

147 - нестабилна ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 147 - нестабилна ?

Здравейте. Отскоро притежавам Алфа 147 жтд '02. Питането ми е относно стабилността на колата. Движа се сйс "17 джанти и сносни гуми. Когато рqзко завивам, колато слуша волана, усеща се стабилна. Но при малко по-високи скороти <100~120 при продължителен завои задницата сякаш изостава/поднася. Проверих амортесьорите - изглеждат перфектни. Карам с включен ASR. Чудех се дали това усещане не идва от системата? Благодаря.

п.с. извинявам се за лошата кирилица, но използвам онлине кирилизатор.
    147 JTD '02
    sigpic

нали отчиташ и това че си с предно
    Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
    AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

разбира се. Преди това карах пеугеот 306 цомби, 206, фиат браво 1,9 но подобен проблем досега не сйм усещал. Искам да разбера дали проблема е при мен или това е "нормално".
      147 JTD '02
      sigpic

Comment

а настилка, гуми, страничен вятър, вираж... + недозавиването на по-мощните коли с предно предаване
        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

е да, но е измамно това усещане.
          не, че те провокирам да правиш глупости, но колата може много и далеч отвъд момента на това усещане.

другия момент е недозавиването и твърде тежката предница за сметка на задника. едното можеш да "поправиш" с Q2 донякъде, другото с бурканЬе
          Last edited by vladu; d.m.y г., 15:06.
          Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
          Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

Ходил ли си на преден мост да я гледат ?
            146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection

Comment

Първоначално публикувано от ssveto Покажи съобщение
              Ходил ли си на преден мост да я гледат ?
              Не сьм q водил. Исках пьрво тук да питам, тyи като е ясно, че в сервиза ще ми открият все нещо. Сигурно предницата наистина е тежка. все още Не сьм я извеждал извьн София, за да сьм 100% сигурен. А относно този "АSR", някаква идея? Само при трьгване ли помага или и по време на движение? Благодаря още ведньж.

Първоначално публикувано от vladu Покажи съобщение
              е да, но е измамно това усещане.
              не, че те провокирам да правиш глупости, но колата може много и далеч отвъд момента на това усещане.

другия момент е недозавиването и твърде тежката предница за сметка на задника. едното можеш да "поправиш" с Q2 донякъде, другото с бурканЬе

Не сйм сигурен какво точно означава "Q2"? Исках да се обурна кйм някои с по-големия вариант джанти за този модел. Дали пйк не са и тежки тези джанти? Благодарq още веднуж за отговорите ви!
              Last edited by revell; d.m.y г., 17:06.
              147 JTD '02
              sigpic

Comment

и къде в софия караш със 120????
                аман бе ...
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

При мен около 135 /не ми работи нулата/ се държи много добре,аз съм със 15",но разбирасе има разлика от завой до "завой"
                  Un Amore Grande!
                  Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
                  Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
                  http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

Моята е супер стабилна и със 160 може да влезе във всеки завой от магистралата. Всъщност 156 е най-стабилната кола, която съм карал. Дали е нормално със 120 да усещаш нестабилност?! Със сигурност не е нормално!
                    2014: Deutschland &#252;ber alles

Comment

Моята кола е същата и редовно пътувам Пловдив-Смолян с 15' джанти ,колата е супер стабилна !
                      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Благодаря за отговорите. Значи ще мине през бокса :S
                        147 JTD '02
                        sigpic

Comment

Колега провери отзад има две дълги надлъжни щанги които ти стабилизират колата на задният мост,може тампончетата да са се разбили и от там да усещаш нестабилност на колата.Говоря ти за тази щанга
                          Attached Files
                          Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
                          The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Първоначално публикувано от revell Покажи съобщение
                            Здравейте. Отскоро притежавам Алфа 147 жтд '02. Питането ми е относно стабилността на колата. Движа се сйс "17 джанти и сносни гуми. Когато рqзко завивам, колато слуша волана, усеща се стабилна. Но при малко по-високи скороти <100~120 при продължителен завои задницата сякаш изостава/поднася. Проверих амортесьорите - изглеждат перфектни. Карам с включен ASR. Чудех се дали това усещане не идва от системата? Благодаря.
                            Пич, иди на писта, или някъде където можеш да засучеш колата с такава скорост и да не е фатално ако се завъртиш, и така най добре ще научиш лимитите на колата, кога и как ти сработва АСъРъто, дали изобщо, и прочее......а й по добре да ти се сговни нещо там, отколкото на пътя......пък и ако е мокро още по добре.....
                            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

аз така и не разбрах къде в софия си карал със 120
                              да не минавам от там

и това не е гоуф - силно е желателно или да спазваш правилата или поне да не се хвалиш с неспазването им!
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                              X